Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Εντός ΠΑΟΚ τα πιο ηχηρά μηνύματα Σαββίδη

Η πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Ιβάν Σαββίδη, με αφορμή την παρουσίαση του Χουμπ Στέφενς, είχε πολλούς αποδέκτες. Από τον Αντώνη Σαμαρά για τους χειρισμούς στο θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ, μέχρι τον Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με την απειλή αμφισβήτησης της κυριαρχίας του Ολυμπιακού, όπως και τους φορείς του ποδοσφαίρου για τον τρόπο αντιμετώπισης του ΠΑΟΚ σε προσκήνιο και παρασκήνιο.

Ερμηνεύοντας, πάντως, τις δηλώσεις (έστω και αντιφατικές σε ορισμένες περιπτώσεις) του ομογενή επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, τα πιο ηχηρά μηνύματα εστάλησαν για τους εντός των τειχών.

Ο Σαββίδης είπε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τον Στέφενς αλλά εάν δεν πάρει το πρωτάθλημα ή έστω αν δεν το διεκδικήσει παρουσιάζοντας μια πολύ καλή ομάδα, θα τον διώξει!

Έθεσε προ των ευθυνών τους τους άμεσους συνεργάτες του στην ΠΑΕ, αποδίδοντας ευθέως στον Βρύζα την αποτυχημένη επιλογή Δώνη, ασκώντας πίεση για τις επόμενες επιλογές. Όχι μόνο του Βρύζα, αλλά όλων όσοι «τρέχουν» διοικητικά την ΠΑΕ όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι και στην πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ τα μπέρδεψε ή πήγε να τα μαζέψει μιλώντας για ειδικές περιπτώσεις, όπως οι μεταγραφές (και… Ροναλντίνιο και νέους φιλόδοξους παίκτες), η ισχύς της θέσης του προπονητή (και να στηρίζονται οι επιλογές του και να τις αποδοκιμάζει, όπως στο θέμα Δώνη-Γκαρσία), η στάση της ομάδας απέναντι στον κόσμο και του κόσμου απέναντι στην ομάδα…

Έδειξε, όμως, ότι όσο κι αν δεν σκοπεύει να χαλάσει όλα τα χρήματα και το χρόνο του στον ΠΑΟΚ, θα είναι πάντοτε αυτός που θα λαμβάνει όλες τις καθοριστικές αποφάσεις για την ομάδα, αλλά και θα επιχειρήσει να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ ψηλά με κάθε κόστος κι όχι να τον έχει ως όχημα στις πολιτικές ή επιχειρηματικές επιδιώξεις του στην Ελλάδα.

Αυτό, όμως, που μένει από την τελευταία ομιλία Σαββίδη είναι ότι κυρίως «φόβισε» τους δικούς του παρά τους αντίπαλους. Και πέρασε το μήνυμα ότι θα κάνει το παν για να προστατεύσει τον ΠΑΟΚ από όσους είναι απέναντί του, αλλά και από τα λάθη όσων δουλεύουν για την ΠΑΕ και τον σύλλογο.

Κι αυτό το μήνυμα κυριαρχεί από την Τρίτη στην Τούμπα, περισσότερο από τα υπόλοιπα της δυναμικής τοποθέτησης Σαββίδη η οποία επισκίασε την πρώτη εμφάνιση του νέου Ολλανδού τεχνικού του ΠΑΟΚ στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων