Κοινή στρατηγική επιχειρούν να εφαρμόσουν τα Βιοτεχνικά Επιμελητήρια της χώρας αναλαμβάνοντας κοινές δράσεις ώστε να ενισχύσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση η συνεχιζόμενη αρνητική οικονομική συγκυρία με τα παρελκόμενα της για τον επιχειρηματικό κόσμο, και η ανάγκη ενίσχυσης και διατήρησης του επιμελητηριακού θεσμού ήταν η αφορμή για το δεύτερο ραντεβού των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων κατά τη διάρκεια του οποίου μπήκαν οι βάσεις για την στενότερη συνεργασία των εν λόγω Επιμελητηρίων.
Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν οι πρόεδροι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ), Παύλος Ραβάνης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ), Ανδριανός Μιχάλαρος, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης.
Επί τάπητος από την πλευρά του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ), Ανδριανού Μιχάλαρου, ετέθη το ζήτημα της πιστοποίησης των επαγγελματιών, που είναι εγγεγραμμένοι στα Βιοτεχνικά Επιμελητήρια.
Όπως τόνισε κατά τη εισήγησή του το ΒΕΠ έχει προχωρήσει στην διαπίστευση του κατά ISO 17024 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) με σκοπό τη διοργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών ενοτήτων και εξετάσεων για την πιστοποίηση επαγγελματιών που είναι, κυρίως, εγγεγραμμένοι στα Βιοτεχνικά Επιμελητήρια. Μάλιστα για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών θεματικών ενοτήτων, το ΒΕΠ έχει εξασφαλίσει μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, την υποστήριξη της TUV Rheinland.
«Τα Βιοτεχνικά Επιμελητήρια έχουν μέλλον και προοπτική. Στηρίζονται στην παραγωγή, αυτό που είναι το ζητούμενο για την αναστροφή του σημερινού κλίματος» σημείωσε ο κ. Μιχάλαρος. Αναφερόμενος, στην εν εξελίξει νέα υπηρεσία, σημείωσε ότι συμβάλει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας των επιμελητηρίων, ενώ παράλληλα βάζει τους επαγγελματίες σε μία νέα λογική, αυτή της πιστοποίησης τους.