Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Ένωση Κεντρώων: Οι Γάλλοι έχασαν την εμπιστοσύνη τους στα παραδοσιακά κόμματα

Την άποψη ότι «η σαρωτική νίκη στις γαλλικές κοινοβουλευτικές εκλογές του συνδυασμού του κεντρώου Εμμανουέλ Μακρόν και των συμμάχων του Δημοκρατικού Κόμματος έδειξε ότι οι πολίτες της Γαλλίας έχασαν την εμπιστοσύνη τους και καταψήφισαν τα δύο μεγάλα παραδοσιακά κόμματα της Δεξιάς και των Σοσιαλιστών, που μετά από δεκαετίες διακυβέρνησης ήταν υπεύθυνα για την απώλεια της δυναμικής της Γαλλίας», εφράζει, με ανακοινωσή της, η Ένωση Κεντρώων.

«Η Ένωση Κεντρώων χαιρετίζει τη δεύτερη μεγάλη νίκη, μετά τις προεδρικές τώρα και στις κοινοβουλευτικές εκλογές, του Μακρόν και εύχεται επιτυχία στο μεταρρυθμιστικό έργο του, το οποίο πρέπει να ξεκινήσει με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε να μη διαψευστούν οι Γάλλοι πολίτες που εναπόθεσαν τις ελπίδες τους για μία καλύτερη Γαλλία στις δυνάμεις του κέντρου. Η νίκη του Μακρόν είναι εξάλλου νίκη και για την ενωμένη Ευρώπη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Πρέπει να φτάσει, πλέον, η ώρα και στην Ελλάδα να ηττηθεί το πελατειακό σύστημα των παραδοσιακών κομμάτων και μέσω κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού να επέλθει πολιτική σταθερότητα, ώστε να ξεκινήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν τη χώρα από τη μακροχρόνια κρίση», καταλήγει η Ένωση Κεντρώων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων