Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

ΕΟΠΥΥ – φαρμακοποιοί: Οι περικοπές και η καθυστέρηση πληρωμών αγκάθια στις μεταξύ τους σχέσεις

Τα «αγκάθια» στις σχέσεις των φαρμακοποιών με τον ΕΟΠΥΥ, σε ό,τι αφορά τις περικοπές και την καθυστέρηση πληρωμών των αναλώσιμων εξακολουθούν να υφίστανται και να δημιουργούν προβλήματα. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) σε επιστολή στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, σχετικά με το χάος που έχει προκληθεί από τις περικοπές και την καθυστέρηση των πληρωμών των αναλώσιμων, του υγειονομικού υλικού, των διαιτητικών σκευασμάτων και των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, υπογραμμίζει ότι τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν οι φαρμακοποιοί κατά την πρόσφατη συνάντησή τους με τον κ. Μπερσίμη.

Ειδικότερα, ο ΦΣΘ επισημαίνει ότι για να υποβάλουν οι φαρμακοποιοί ένσταση για τις αδικαιολόγητες περικοπές, θα πρέπει να βρουν τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους και να τους υποχρεώσουν να μεταβούν σε κάποιο ΚΕΠ μέσα στον καύσωνα για θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής. «Κάτι τέτοιο είναι εντελώς ανέφικτο και παράλογο, ειδικά αυτή την εποχή που οι περισσότεροι συνταξιούχοι απουσιάζουν λόγω του καλοκαιριού» τονίζει ο ΦΣΘ.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση, οι φαρμακοποιοί δικαιούνται μόλις 10 ημέρες για την υποβολή ένστασης, ενώ στην περίπτωση ελλιπούς διάγνωσης σακχαρώδους διαβήτη (ΣΔ) από τον γιατρό που συνταγογράφησε (χωρίς να διευκρινίζει τον τύπο ΣΔ), ο ΕΟΠΥΥ ζητεί επικυρωμένο αντίγραφο αποδεικτικού της νόσου, χωρίς να διευκρινίζει ποιο είναι το αποδεικτικό και πώς εννοεί την επικύρωση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων