Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Επαναφορά σεναρίων δραχμής και απώλειες στον ΣΥΡΙΖΑ

Καθόλου καλό δεν είναι το κλίμα στην Κουμουνδούρου. Το τελευταίο δεκαήμερο ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη απώλειες, με την στρατηγική του για την Κύπρο. Κάτι που καταγράφηκε και από τις τελευταίες τρεις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Από την μία οι κυπριακές εξελίξεις ανέβασαν εντυπωσιακά στο 48% τις φωνές στο εσωτερικό του κόμματος που θέλουν πλέον την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και από την άλλη, οι συνεργασίες και οι συμπλεύσεις με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ωφέλησαν μόνο τον Καμμένο και το κόμμα του κατατάσσοντάς τον και πάλι τέταρτο κόμμα. Παράλληλα έδωσαν ξανά προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία (2στις 3 μετρήσεις) κάτι που επέτεινε την γκρίνια στο εσωτερικό του κόμματος.

“Οι νέες δημοσκοπήσεις και η “ισοπαλία” με τη ΝΔ, μάς στέλνει μηνύματα: Ενιαίο κόμμα, αριστερή ταυτότητα, κυβερνητικό πρόγραμμα” έγραψε στο twitter o Δημήτρης Παπαδημούλης χτυπώντας το καμπανάκι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει το μήνυμα και για να ανακόψει την τάση υπέρ της επιστροφής στην δραχμή που εκφράζει με απόλυτο τρόπο η πλευρά Λαφαζάνη έβαλε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη να λέει όχι στις θυσίες, είτε για το ευρώ είτε για την δραχμή, επιλέγοντας κοινώς την διγλωσσία. Παράλληλα, ανέθεσε στον Γιώργο Σταθάκη να θυμίσει δημοσίως στους λαφαζανικούς και νοσταλγούς της δραχμής πως ακόμη κι αν βγούμε από την ευρωζώνη δεν θα απαλλαγούμε από τα μνημόνια.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι το σημείο στο οποίο έφθασε το κόμμα είναι κομβικό και υπάρχει ο κίνδυνος μέσα σε λίγες ημέρες να «πάει στράφι» η δουλειά των τελευταίων τριών μηνών, όταν επεχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας να υιοθετήσει πιο ρεαλιστικές και ευέλικτες προσεγγίσεις, με τα ταξίδια του στην Γερμανία και τις ΗΠΑ…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων