Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Επαναστατική επέμβαση χωρίς τομές από Έλληνα γυναικολόγο

Ιατρική παγκόσμια πρωτοπορία αποτελεί η μέθοδος του Έλληνα γυναικολόγου χειρούργου, διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Στέφανο Χανδακά ο οποίος αφαίρεσε την μήτρα 42χρονης Αγγλίδας μέσα από τον ομφαλό της!

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Chesterfield Park του Λονδίνου και ήταν αρκετά δύσκολη αφού η 42χρονη μητέρα τριών παιδιών είχε ινομυωματόδη μήτρα και η αφαίρεσή της έγινε χωρίς τομές, μέσω του μόλις 2 εκατοστών ομφαλού της! Την επέμβαση που διήρκησε μία ώρα, παρακολούθησαν όλοι οι γυναικολόγοι της κλινικής και η ασθενής ήταν σε θέση να επιστρέψει την ίδια ημέρα στο σπίτι της!

Η συγκεκριμένη επέμβαση που αποτελεί εξέλιξη της λαπαροσκοπικής, εφαρμόζεται τον τελευταίο ένα χρόνο στην χώρα μας με μεγάλη επιτυχία καθώς προσφέρει στις γυναίκες μια σειρά πλεονεκτημάτων σε σχέση με την παλιά μέθοδο όπως: ήπιο πόνο, δεν εμφανίζονται ουλές μετά την επέμβαση, η ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές της δραστηριότητες ενώ το 92% των γυναικών επιστρέφουν ακόμη και την ίδια ημέρα στο σπίτι τους! Η επαναστατική αυτή μέθοδος εφαρμόζεται επιπλέον για την αφαίρεση κυστών, ενδομητρίωσης ακόμη και για ολική υστερεκτομή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων