Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Επανεμφανίστηκε η «βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων» που κατηγορείται για απάτη δισεκατομμυρίων δολαρίων;

Πέντε χρόνια αφότου χάθηκαν τα ίχνη της, η Ρούτζα Ιγκνάτοβα, γνωστή ως «βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων», επανεμφανίστηκε. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Decrypt, το όνομα της ιδρύτριας του OneCoin εμφανίστηκε σε έγγραφο που παραδόθηκε στη βρετανική κυβέρνηση. Στο έγγραφο αυτό, η Ιγκνάτοβα φέρεται ως δικαιούχος ενός πολυτελούς ρετιρέ στο Λονδίνο. Το συγκεκριμένο ακίνητο αγοράστηκε το 2016 από την εταιρεία Abbots House Penthouse Limited. Ωστόσο, ένας σχετικά νέος βρετανικός νόμος περί διαφάνειας, απαιτεί πλέον να κατονομάζονται και οι δικαιούχοι της εταιρίας για να προχωρήσει η πώληση. Με άλλα λόγια, η Ιγκνάτοβα, η οποία έχει εξαφανιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και πέντε χρόνια, αναγκάστηκε να επανεμφανιστεί κατά κάποιο τρόπο, για να πουλήσει το διαμέρισμά της.

«Αυτό υποδηλώνει ότι είναι ακόμη ζωντανή», δήλωσε στο βρετανικό iNews ο Τζέιμι Μπάρτλετ, ο οποίος παρουσιάζει το podcast «The Missing Crypto Queen» στο BBC, «και ότι υπάρχουν κάπου εκεί έξω έγγραφα που περιέχουν σημαντικά στοιχεία για το πού μπορεί να βρίσκεται».

«Αν μη τι άλλο, αυτό θα διευκολύνει τις Αρχές να παγώσουν το εν λόγω περιουσιακό στοιχείο – και ίσως ακόμη και να αρχίσουν να επιστρέφουν χρήματα στα θύματά της», πρόσθεσε.

Η Ιγκνάτοβα, η οποία έπεισε περίπου τρία εκατομμύρια επενδυτές να βάλουν τα χρήματά τους σε ένα ψεύτικο κρυπτονόμισμα με την ονομασία OneCoin, βρίσκεται επί του παρόντος στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους του FBI – η μόνη γυναίκα που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων