Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Έπαψε να είναι «αμετακίνητος» ο Στουρνάρας

Κι όμως! Στην λίστα των υποψηφίων προς αποχώρηση υπουργών έχει μπει πλέον και ο Γιάννης Στουρνάρας. Η απομάκρυνσή του στον ανασχηματισμό -όταν αυτός γίνει- δεν θεωρείται βεβαίως δεδομένη, αφού ο Σαμαράς θα πρέπει προηγουμένως να έχει βρει την διάδοχη κατάσταση η οποία ασφαλώς θα πρέπει να γίνει αποδεκτή και από την τρόικα.

Πάντως οι σχέσεις Σαμαρά-Στουρνάρα, οι οποίοι μέχρι πρότινος αποτελούσαν από μόνοι τους ένα λειτουργικό δίδυμο που καθόριζε και αποφάσιζε για πολλά, είναι πλέον χλιαρές.

Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν χειρίστηκε καλά το θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής με την Eurobank στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και επίσης ότι δεν πίεσε όσο θα έπρεπε την διοίκηση της Εθνικής ώστε τους προηγούμενους μήνες να είχε γίνει καλύτερη προετοιμασία για την συγχώνευση.

Παράλληλα, στο Μαξίμου θεωρούν ότι την αποτυχία της συγχώνευσης την χρεώνεται πλέον ο ίδιος ο πρωθυπουργός καθώς την ίδια ημέρα που ναυάγησε αυτή η προοπτική συναντήθηκε με την τρόικα και μάλιστα διαβεβαίωνε τους κυβερνητικούς του εταίρους ότι υπάρχει μεν εμπλοκή όχι όμως αξεπέραστη…

Κοντολογίς αν υπάρξει και άλλο στραβοπάτημα από τον Στουρνάρα, ο Σαμαράς θα το σκεφτεί πολύ για να τον διατηρήσει στην κυβέρνηση. Ούτως ή άλλως γνωρίζει ότι ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Κουβέλης θα είχαν ενστάσεις…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων