Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Επεισόδια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Την πρώτη ημέρα των τριήμερων εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, συνέβησαν επεισόδια εναντίον των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι στην Πάτρα.

Ένταση επικράτησε στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, κατά την κατάθεση στεφάνου από βουλευτές, Νομαρχιακή Επιτροπή και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ομάδα φοιτητών προπηλάκισε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μη επιτρέποντάς τους να καταθέσουν στεφάνι, ενώ φώναζαν και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Οι δύο πλευρές πιάστηκαν στα “χέρια”, και τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα.

Οι φοιτητές ουσιαστικά αρνήθηκαν το στεφάνι του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχα τέτοια περιστατικά κυρίως σε πορείες του πολυτεχνείου είχαν γίνει στο παρελθόν εναντίον, φοιτητών της παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, την ΠΑΣΠ. Αυτό φυσικά έχει έναν πολύ ισχυρό συμβολισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβερνώσα πλέον κεντροαριστερά ατνιμετωπίζεται ως εχθρός από το αριστερό κίνημα στα πανεπιστήμια. Την ίδια ώρα έχει χάσει τελείως την φοιτητική του παράταξη, την ΑΡΕΝ, αφού η ίδια παραμένει αυτόνομη μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

σχετικα αρθρα

16 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img