Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Επέμβαση μετατρέπει μόνιμα τα καστανά μάτια σε μπλε!

Είναι το όνειρο αρκετών ανθρώπων που έχουν καστανά μάτια και πλέον μπορεί να γίνει πραγματικότητα όχι όμως με τη χρήση χρωματιστών φακών επαφής!

Ο ιδρυτής της εταιρείας Stroma Medical στην Καλιφόρνια, Γκρέγκ Χόμερ ισχυρίζεται πως μπορεί να αλλάξει το χρώμα των ματιών από καστανό σε γαλάζιο με μια απλή επέμβαση με τη χρήση λέιζερ. Η επέμβαση διαρκεί λίγα λεπτά και απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν καστανά μάτια καθώς σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους κάτω από την καφέ στρώση της ίριδας, υπάρχει μπλε χρώμα. Με την χρήση λέιζερ αφαιρείται η μελανίνη από την άνω στρώση της ίριδας και με την πάροδο λίγων ημερών αποκαλύπτεται το μπλε χρώμα που βρίσκεται στην κάτω στρώση ενώ το αποτέλεσμα είναι μόνιμο! Η μέθοδος τελειοποιήθηκε πρόσφατα και τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών σε εθελοντές είναι εκπληκτικά καθώς τα μάτια τους από σκούρο καφέ χρώμα έγιναν σταδιακά ανοιχτό γαλανό!

Αν και ο δρ. Χόμερ διαβεβαιώνει πως η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής και πως δεν έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής δυσάρεστες παρενέργειες στους δεκαεπτά εθελοντές, οφθαλμίατροι από όλο τον κόσμο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ενδεχόμενες επιπλοκές κατά την διάρκεια της επέμβασης. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους ,στην αισθητική αυτή οφθαλμολογική επέμβαση το λέιζερ εισχωρεί στο εσωτερικό της ίριδας του ματιού για να αφαιρεθεί η μελανίνη αντί του κερατοειδή χιτώνα που γίνεται στις διορθωτικές επεμβάσεις.

Η επέμβαση αλλαγής χρώματος των ματιών δεν έχει εγκριθεί ακόμη αλλά αναμένεται να νομιμοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Υπολογίζεται ότι για την απόκτηση του πολυπόθητου μπλε χρώματος των ματιών το κόστος θα είναι περίπου 5,000 δολάρια ενώ η εταιρεία εκτιμά πως η απόσβεση του κεφαλαίου που θα δοθεί για τις εγκαταστάσεις θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αφού ήδη λαμβάνουν περίπου 300 νέα αιτήματα την ημέρα από ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν μπλε μάτια, παρόλο που η τεχνική είναι ακόμη υπό έγκριση.

Ωστόσο δημιουργούνται πολλά ερωτήματα σε σχέση με την ψυχολογία του ανθρώπου καθώς οι άνθρωποι με μπλε και πράσινο χρώμα ματιών , θεωρούνται πιο ελκυστικοί από τους καστανομάτηδες, γιατί το χρώμα των ματιών τους θεωρείται σπανιότερο σε σχέση με το καστανό. Επομένως με βάση αυτό το κριτήριο σε περίπτωση κορεσμού του μπλε χρώματος στα μάτια, τα δεδομένα είναι πιθανό να αντιστραφούν και να θεωρούνται ελκυστικότερα σε βάθος χρόνου τα καστανά μάτια! Άλλος ένας παράγοντας που προβληματίζει είναι η απάρνηση των στοιχείων της μοναδικής βιολογικής ταυτότητας του κάθε ανθρώπου που με τα λανθασμένα συνήθως κοινωνικά πρότυπα που προβάλλουν τα media δημιουργείται στον άνθρωπο το αίσθημα της ανασφάλειας και της χαμηλής αυτοπεποίθησης με αποτέλεσμα να επιθυμεί να αλλάξει τα δοσμένα από την φύση χαρακτηριστικά στοιχεία που συνθέτουν την μοναδικότητά του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων