Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Έπεσε σ’ όλα μέσα

Στη διαδικτυακή εκδήλωση του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς για την «ελληνική οικονομία την επαύριο της πανδημίας» μία εβδομάδα πριν, με συμμετέχοντες τον Γ. Σταθάκη, την Ευγ. Φωτονιάτα και τον Δ. Λιάκο, ο τελευταίος είχε προτείνει να αυξηθεί ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός 2021-2027 στο 2%, να δημιουργηθεί και να ενεργοποιηθεί ταχύτατα το Ταμείο Ανάκαμψης (Recovery Fund).
Επίσης, η δύναμη πυρός του Ταμείου να ανέλθει στο 1,5 τρισ. ευρώ, με «προίκα» από την έκδοση χρεογράφων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και το ποσό αυτό να διανεμηθεί στις χώρες-μέλη εντός της επόμενης διετίας με την μορφή επιχορηγήσεων, αναλόγως των αναγκών κάθε χώρας λόγω της πανδημίας και του ΑΕΠ της.

Από τις ανακοινώσεις των Μέρκελ –Μακρόν την περασμένη Δευτέρα προκύπτει ότι ο οικονομολόγος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στην κυβέρνηση Τσίπρα …έπεσε σε όλα μέσα, καθώς οι δύο ηγέτες πρότειναν Ταμείο Ανάκαμψης, με τη ρήτρα η βοήθεια να έχει τη μορφή επιχορηγήσεων και όχι δανείων, επιπλέον αναφέρθηκαν και στο πλαίσιο του προϋπολογισμού χωρίς, πάντως, κάποια αναφορά σε μέγεθος.

Εντάξει, ο Δ. Λιάκος είχε εκτιμήσει πιο… γαλαντόμο το Ταμείο, αλλά δεν είχε υπολογίσει, φαίνεται, τη γερμανική τσιγγουνιά!

Πηγή: libre.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων