Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Επιδημίες γρίπης και ιλαράς – Στον Άρειο Πάγο οι γιατροί για να ανοίξουν οι ΜΕΘ

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατά της κυβέρνησης για τη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία.

Παράλληλα με την κατάθεση αναφοράς στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπου γίνεται λόγος για «τραγική καθυστέρηση στη στελέχωση των ΜΕΘ που έχει αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές», ο ΙΣΑ ζητά να ανοίξουν αμέσως τα «κλειστά κρεβάτια» των ΜΕΘ καθώς «το πρόβλημα πρόκειται να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, το επόμενο χρονικό διάστημα κατά το οποίο αναμένεται περαιτέρω έξαρση ιού της γρίπης ,σε συνδυασμό με την επιδημία της ιλαράς που έχει ήδη αυξήσει σημαντικά τις ανάγκες για κρεβάτια ΜΕΘ.»

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει: «Δυστυχώς για άλλη μια φορά φέτος, η αναμενόμενη επιδημία της γρίπης βρίσκει ανέτοιμο το υγειονομικό σύστημα της χώρα μας. Η ανεπαρκέστατη διαχείριση της επιδημίας είχε αποτέλεσμα, η Ελλάδα να κατέχει τα τελευταία χρόνια θλιβερό ρεκόρ στον αριθμό των θανάτων από τη νόσο. Ζητούμε να στελεχωθούν άμεσα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα γιατί να μη κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων