Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Επίκαιρη ερώτηση ΔΗΣΥ για την επένδυση του Ελληνικού

Επίκαιρη επερώτηση κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με επικεφαλής την Φώφη Γεννηματά με αντικείμενο την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων.

Οι βουλευτές κατηγορούν την κυβέρνηση για ανικανότητα και ιδεοληπτικές εμμονές που διώχνουν τις μεγάλες επενδύσεις από τη χώρα. Η επίκαιρη επερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου ο οποίος καλείται να απαντήσει για τις “καθυστερήσεις και την ολιγωρία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση στην άρση των τεχνητών εμποδίων προκειμένου να αποδοθεί το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού στους επενδυτές για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αξιοποίησή του”, για τις ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο της επένδυσης στα ορυχεία της Χαλκιδικής και την ενδεχόμενη οριστική απόσυρση της εταιρίας από την Ελλάδα.

Ο κ. Παπαδημητρίου καλείται από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να απαντήσει και για «τις συνεχείς ακυρώσεις σε ότι παραγωγικό και δημιουργικό επιχειρεί να σταθεί όρθιο στα χρόνια της κρίσης» και την απουσία σχεδίου αύξησης του ΑΕΠ, ανά γεωγραφική περιοχή και κλάδο της οικονομίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων