Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Επίσημη ανακοίνωση: 25 οι αγνοούμενοι από τη φωτιά στο Μάτι – 91 οι νεκροί

Στους 25 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοούμενων από τις φονικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής, όπως ανακοίνωσε και επισήμως η εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Παράλληλα, η λίστα των επιβεβαιωμένων νεκρών αυξήθηκε περαιτέρω, καθώς πλέον υπολογίζονται σε 91.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων υγείας, κατέληξαν ακόμη τέσσερα άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής.

Όσον αφορά τους αγνοούμενους, η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής διευκρίνισε ότι έχουν δηλωθεί επισήμως στην υπηρεσία από τα οικεία τους πρόσωπα.

Διαβεβαίωσε δε, ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται.

Σχετικά με τη διαδικασία της ταυτοποίησης-αναγνώρισης, εξήγησε ότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 59 σοροί, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για ακόμη 28.

Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της υπηρεσίας στις οικογένειες των θυμάτων.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής

«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, από τη διαδικασία και τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν 4 άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για άλλη μια φορά, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων».

Διευκρινίσεις για τον αριθμό των αγνοούμενων 

Σε διευκρινίσεις για τον αριθμό των αγνοούμενων και των νεκρών προχώρησε η πυροσβεστική υπηρεσία, μετά από δημοσιεύματα τα οποία προκαλούν σύγχυση στους πολίτες.

Μεταξύ άλλων, η πυροσβεστική γνωστοποίησε ότι ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων ήταν 84 άτομα, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής τα 59.

Υπολείπονται έτσι, 25 που είναι ο αριθμός των αγνοούμενων.

Παράλληλα, η πυροσβεστική ξεκαθάρισε ότι είναι λάθος η πρόσθεση του αριθμού των αγνοούμενων με τον αριθμό των νεκρών, καθώς εκκρεμεί η ταυτοποίηση-αναγνώριση ακόμη 28 σορών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων