Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Επίσκεψη του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς στην Αθήνα, γιατί έρχεται;

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, τη στιγμή που η κυβέρνησή του δέχεται πιέσεις από τα συνδικάτα μετά τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις.

Ο Βαλς έρχεται στην Ελλάδα συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χαρλέμ Ντεζίρ, σε μία προσπάθεια να καταδείξει ότι η Ελλάδα αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο για την χώρα του.

Το Μέγαρο Μαξίμου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίσκεψη Βαλς, ακριβώς γιατί θεωρεί την Γαλλία ισχυρό ευρωπαϊκό εταίρο και πιστεύει ότι η βοήθεια που έχει προσφέρει ο Φρανσουά Ολάντ στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του είναι σημαντική και χρήζει ανταπόδοσης.

Η επίσκεψη αποκτά ιδιαίτερο βάρος, καθώς θα προωθηθούν θέματα που αφορούν τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στην Γαλλία, την προσέλκυση επενδύσεων, όπως επίσης και την καλύτερη συνεργασία των δύο πλευρών στο μεταναστευτικό.

Τσίπρας και Βαλς θα υπογράψουν τον «οδικό χάρτη», ο οποίος επί της ουσίας αποτελεί την εξέλιξη της πολιτικής διακήρυξης που είχαν υπογράψει τον προηγούμενο Οκτώβριο ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γάλλος Πρόεδρος στην Αθήνα.

Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει συνεργασία σε θέματα μεταρρυθμίσεων στην δημόσια διοίκηση με ανταλλαγή τεχνογνωσίας, διαχείρισης δημόσιας περιουσίας, όπως επίσης και μεταρρυθμίσεις στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων