Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Επίσκεψη- μήνυμα Ιερώνυμου στον Κορυδαλλό

Τις φυλακές Κορυδαλλού επισκέφτηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος. Είχε συνάντηση με τη διεύθυνση των φυλακών, τέλεσε τρισάγιο και στη συνέχεια ευχήθηκε στους κρατούμενους και μοίρασε σταυρουδάκια. Είχε όμως και μια συνάντηση με συμβολικό μήνυμα καθώς ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε για είκοσι λεπτά περίπου, με τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Το γεγονός δεν συνιστά έκπληξη για αυτούς που γνωρίζουν πως ο Λαυρεντιάδης υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς υποστηρικτές του έργου της Εκκλησίας και ειδικά του φιλανθρωπικού, με την οργάνωση των συσσιτίων και την παροχή βοήθειας στους αδύναμους. Αυτή η συνεισφορά μέτρησε στην απόφαση του Αρχιεπισκόπου να συναντηθεί μαζί του κι αυτό έχει ειδική αξία, αν συνυπολογίσει κανείς το πόσο διακριτική έχει επιλέξει ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας να είναι η παρουσία του στα δημόσια πράγματα. Με τον τρόπο του ο Αρχιεπίσκοπος έδειξε πως «ο Λαυρεντιάδης είναι άνθρωπος της Εκκλησίας».

Η συνάντηση ωστόσο είχε και ουσιαστική σημασία. Μαθαίνω λοιπόν πως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε μεγάλη ανάγκη να μιλήσει, σε μια στιγμή που φοβάται για τη ζωή του. Είναι και ο λόγος που έχει καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης. Η ψυχολογική πίεση της φυλακής μπορεί ανά πάσα στιγμή να οδηγήσει σε κατάρρευση το νευρικό του σύστημα, καθώς πάσχει από χρόνια νόσο, κι αυτό να αποδειχθεί μοιραίο για τη ζωή του. Αναμένοντας την τύχη του αιτήματός του έχει περιέλθει σε κατάσταση έντονου στρες. Η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο ήταν ευκαιρία για να ανοίξει την καρδιά του και να μιλήσει για τις δύσκολες ώρες που περνάει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων