Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Επιστολή από Μπιγιόνσε, Mέριλ Στριπ και Lady Gaga στη Μέρκελ: Τι ζήτησαν από την καγκελάριο

Μέριλ Στρίπ, Beyonce και LaBeyonce, Lady Gaga είναι τρεις από τις τριανταέξι εξέχουσες γυναίκες που έστειλαν επιστολή στην καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ζητώντας να μεριμνήσει για την αντιμετώπιση της γυναικείας φτώχειας.

«Η φτώχεια είναι σεξιστική», αναφέρει η επιστολή, που δημοσιεύτηκε στο site κατά της φτώχειας, ONE. Η επιστολή απευθύνεται τόσο στην καγκελάριο της Γερμανίας όσο και στην Ντλαμίνι Ζούμα, καθώς θα είναι οι οικοδέσποινες στη Σύνοδο Κορυφής των G7, που θα πραγματοποιηθεί στην ευρωπαϊκή χώρα αλλά και τη Νότιο Αφρική.

«Αν στις Συνόδους επιτυγχάνεται τις σωστές συμφωνίες, τότε μπορείτε να πάρετε θέση και σπουδαίες αποφάσεις για την χειραφέτηση των κοριτσιών και των γυναικών, ώστε αυτό το αίτημα να γίνει ο νέος παγκόσμιος στόχος. Αν καταφέρουμε οι ηγέτες και οι πολίτες του κόσμου αυτή την αλλαγή, θα συμβάλλουμε στην μείωση της φτώχειας των γυναικών μέχρι το 2030.Έτσι, θα προάγουμε όλο τον κόσμο. Αν το πάρουμε από την λανθασμένη κατεύθυνση, όμως, η ακραία φτώχεια, η ανισότητα και η αστάθεια θα εξαπλωθούν σε όλες τις χώρες,επηρεάζοντας το μέλλον μας»,αναφέρει, μεταξύ άλλων, η επιστολή.

Όπως αναφέρει η iefimerida.gr, η δημοσίευσή της έγινε την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας και ήταν αποτέλεσμα μελέτης, η οποία απεφάνθη πως στις φτωχές χώρες οι γυναίκες είναι δυο φορές περισσότερο σε μειονεκτική θέση από τους άνδρες,εξαιτίας της έλλειψης εκπαίδευσης, υγειονομικής περίθαλψης.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων