Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Επιστολή Ελληνοαμερικανών βουλευτών στον Ομπάμα για την στήριξη της Ελλάδας

Να σταθούν οι ΗΠΑ στον πλευρό της Ελλάδας για να υπάρξει ανάπτυξη και οικονομική ευημερία, ζητούν τρία ελληνικής καταγωγής μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε επιστολή τους προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Οι Δημοκρατικοί βουλευτές Ντίνα Τάιτους (Νεβάδα), Νίκη Τσόνγκα (Μασαχουσέτη) και Τζον Σαρμπάνης (Μέριλαντ), μέλη του «Ελληνικού Συνδέσμου» στο Κογκρέσο, αναφέρουν ότι «είναι σημαντικό οι ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό της μακρόχρονης συμμάχου και να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους, όπου είναι δυνατόν, για να βοηθήσουν την Ελλάδα να δημιουργήσει ένα νέο δρόμο προς την οικονομική ευημερία».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι τρεις ομογενείς βουλευτές σημειώνουν με ικανοποίηση τις πρόσφατες αναφορές του προέδρου Ομπάμα «για να βοηθηθεί η σύμμαχός μας Ελλάδα και η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση» και τονίζουν ότι συμφωνούν πως «πρέπει να υπάρξει μία νέα, περισσότερο ισοζυγισμένη προσέγγιση για να βοηθηθεί βραχυπρόθεσμα η Ελλάδα και να προωθηθεί η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη συνολικά».

Τέλος, οι τρεις βουλευτές υποστηρίζουν ότι «δεν είναι προς όφελος κανενός αν η Ελλάδα αποτύχει και αποχωρήσει από την ΕΕ».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων