Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Επιστολή ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για λήψη μέτρων στις δομές προσφύγων

Σε γραμμή σκληρής κριτικής για παραλείψεις των αρμοδίων σχετικά με δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αλλά γενικότερα για χώρους, που θεωρούνται «υπερμεταδότες» του κορωνοϊού κινείται επιστολή, που απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το μεσημέρι της Τετάρτης και με αφορμή τα όσα εξελίσσονται στην Ερμιόνη.

Η επιστολή κοινοποιείται και στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας και περιλαμβάνει σειρά επισημάνσεων για πλημμελείς ελέγχους αυτών των χώρων, κάτι που έχει οδηγήσει στην εμφάνιση εκατοντάδων κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ξεκάθαρη επίθεση του κόμματος της αξιωματικής κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς τους στο αμιγώς υγειονομικό κομμάτι της κρίσης, όπου μέχρι τώρα τηρούσε στάση συναίνεσης και στήριξης των κεντρικών επιλογών και χειρισμών του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Υγείας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η επιστολή καταλήγει, καλώντας τον πρωθυπουργός «έστω και την ύστατη στιγμή να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, τα οποία προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κυρίως η Κουμουνδούρου προτείνει τη διενέργεια εκτεταμένων διαγνωστικών τεστ, η περιχαράκωση των εστιών μόλυνσης, η μεταφορά σε ξενοδοχεία των κρουσμάτων κ.α.

Σημειωτέον ότι χθες σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για “τραγική ολιγωρία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τόσο των προσφύγων που διαμένουν εκεί όσο και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής”.

Όπως σημείωνε “παρόλο που η κυβέρνηση γνώριζε την ύπαρξη κρούσματος στη συγκεκριμένη δομή ήδη από τη Μ. Πέμπτη, δεν προχώρησε στους απαραίτητους διαγνωστικούς ελέγχους, αφήνοντας έτσι ανεξέλεγκτη την εξάπλωση του κορωνοϊού. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, έχουμε επισημάνει την ανάγκη της λήψης αυξημένων προστασίας για όλους τους ευάλωτους πληθυσμούς της χώρας μας. Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για τη διαφύλαξη της υγείας όλων όσων κατοικούν στη χώρα. Έστω και τώρα, την καλούμε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε όλες τις προσφυγικές δομές προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων