Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Επιστράτευση στη Βόρεια Κορέα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε τον Λαικό Στρατό της Κορέας να «προετοιμαστεί προκειμένου να απαντήσει σε οποιαδήποτε μορφή πολέμου που θα κηρύξει ο εχθρός». Στα πλαίσια ετήσιων στρατιωτικών γυμνασίων που λαμβάνουν χώρα στη Βόρεια Κορέα αυτές τις μέρες, ο ηγέτης της χώρας διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να προετοιμαστούν για πόλεμο.

Αυτό συμβαίνει βέβαια και στα πλαίσια της έντασης που δημιουργείται κάθε χρόνο, πριν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Νοτίου Κορέας, οι οποίες αναμένονται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα.

Ο πρόεδρος Κιμ έδωσε μια ομιλία η οποία χαρακτηρίστηκε «ιστορική» από τα βοριεοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης, ενώπιον  της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών της Β. Κορέας.

Η ομιλία δόθηκε μετά από την διεξαγωγή στρατιωτικής άσκησης η οποία είχε ως σενάριο την επίθεση εναντίον μιας νήσου της Νοτίου Κορέας στην Κίτρινη Θάλασσα. Η άσκηση προέβλεπε την ανάπτυξη μονάδων πυροβολικού στις νήσους Μου και Τζανγκτζάε, που αποτελούν κομβικό σημείο κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βορείου Κορέας, όπως αναμεταδίδει το Bήμα, όπου και διαβάζουμε την είδηση.

σχετικα αρθρα

200 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img