Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου-Σταματά την απεργία πείνας

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταχθεί στις 10 Απριλίου με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών ο Κωνσταντίνος Γιατζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή τρομοδεμάτων σε αξιωματούχους, ανάμεσα στους οποίους ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Η μεταγωγή, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, γίνεται στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού, ως φυλακής υποδίκων.

Βάσει της ίδιας απόφασης, από τις φυλακές Κορυδαλλού θα φύγουν 52 κατάδικοι και θα μεταχθούν στο σωφρονιστικό κατάστημα 27 υπόδικοι, ανάμεσα τους και ο Κωνσταντίνος Γιατζόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες είχε καταγραφεί μπαράζ επιθέσεων από αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς – αντιεξουσιαστές, με αίτημα τη μεταφορά του κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου την απεργία πείνας και δίψας, μετά από την απόφαση για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, από τις φυλακές Λάρισας όπου κρατείται.

Η ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης σημειώνεται: «Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προωθείται η πλήρης μετατροπή του σε κατάστημα υποδίκων. Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από το Κ.Κ. Κορυδαλλού σε άλλα Καταστήματα και, παράλληλα, η μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων. Η εκτέλεση αυτών των μεταγωγών θα γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων