Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Επιστροφή Δασκαλόπουλου στο επιχειρείν

Ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μετά από πέντε χρόνιας απουσίας από την επιχειρηματική σκηνή είχε περιοριστεί στη θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) ικανοποιώντας την πολιτική του φιλοδοξία κι αξιοποιώντας έναν ιδιότυπο πολιτικό ρόλο στη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών επιστρέφει!

Κι επιστρέφει περισσότερο ως επιχειρηματίας επενδυτής, παρά ως βιομήχανος. Αφού επί χρόνια διεκδίκησε τον επαγγελματικό τίτλο του βιομηχάνου, απαντώντας έμμεσα σε όσους με αρκετή δόση κακοήθειας τον αποκαλούσαν γαλατά, έχει γυρίσει σελίδα.

Τώρα πλέον έχοντας ως όχημα τη Damma Holdings, το fund που δημιούργησε με τα κεφάλαια που απέκτησε κυρίως από την πώληση μετοχών της Vivartia, στον «άγιο Ανδρέα» όπως αποκαλεί τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο πλέον, αποσκοπεί σε μια νέα επιχειρηματική σταδιοδρομία και μάλιστα με πολιτική κάλυψη, όπως διατείνονται φίλοι του αλλά και άσπονδοι φίλοι του.

Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία, όπου η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της επαναλαμβάνουν αρκετές φορές την ημέρα τη λέξη «επενδύσεις» και ο πρόσφατος επενδυτικός νόμος άλλωστε είναι αρκετά δηλωτικός των κυβερνητικών προθέσεων. Σε αυτό το περιβάλλον, ο φιλόδοξος πρόεδρος του ΣΕΒ φέρεται διατεθειμένος «να παίξει μπάλα και σε αυτό το γήπεδο». Με μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του fund, προτίθεται να αξιοποιήσει τη συγκυρία, όπου πολλές επιχειρήσεις αξιόλογες και σημαντικές, που συνιστούν τη «νέα επιχειρηματικότητα» διψάνε για κεφάλαια. Για να δούμε…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων