Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Επιτακτική ανάγκη η επαναλειτουργία των κέντρων κράτησης.

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Tα τελευταία γεγονότα στη Μυτιλήνη κατέδειξαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το λάθος που έγκειται από την κατάργηση των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών. Χθες βρεθήκαμε στο Πεδίον του Άρεως εκεί όπου βρίσκονται εκατοντάδες παράνομοι αλλοδαποί (πολλοί είναι οι αιτούντες άσυλο) και διαμένουν σε πρόχειρα καταλύματα.

Δυστυχώς, η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής έχει δημιουργήσει δεκάδες καινούργια προβλήματα μετά την κατάργηση των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών. Το χειρότερο από όλα είναι η ρατσιστική συμπεριφορά της υφιστάμενης κυβέρνησης στους παράνομους αλλοδαπούς. Τα κέντρα κράτησης προσέφεραν ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης εξασφαλίζοντας τους σίτιση, στέγαση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σήμερα, είναι στο έλεος του Θεού. Βρίσκονται υπό συνθήκες καύσωνα ελεύθεροι στα αστικά κέντρα δίχως καμία βοήθεια.

Μάλιστα, εξαιτίας των συνθηκών διαβίωσης είναι εκτεθειμένοι στα στοιχεία της φύσης και σε αρρώστιες. Στο πεδίον του Άρεως βρίσκονται δίπλα στους αλλοδαπούς και πολλοί τοξικομανείς. Φυσικά προκαλούνται και πολλές εντάσεις μεταξύ των αλλοδαπών κάτι το οποίο μεταφράζεται σε επεισόδια τις περισσότερες φορές.

HTML tutorial

Δυστυχώς, η μη ύπαρξη συντεταγμένης πολιτείας ευνοεί τις ακραίες ομάδες οι οποίες εκμεταλλεύονται τους αλλοδαπούς ή τους επιτίθενται. Οι λαθρομετανάστες δίχως τη φιλόξενη στέγη των κέντρων κράτησης είναι έρμαια εκμετάλλευσης απέναντι στις ακραίες ομάδες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους επιβάλλεται η επαναλειτουργία των κέντρων κράτησης αλλοδαπών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων