Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Επιτέλους! Σοβαρότητα στον ΠΑΟΚ

Από καιρό ήθελα να γράψω αυτό το κείμενο για την νέα εποχή του ξεκίνησε στον ΠΑΟΚ. Επιτέλους ο Σαββίδης κατάλαβε ότι δεν σκαμπάζει και πολλά από ποδοσφαιρική τεχνογνωσία και αφού πέταξε έξω αυτή την αρρώστια που ακούει στο όνομα Ζήσης Βρύζας έφερε στην Ελλάδα τον Ιάκωβο Αγγελίδη για πρόεδρο. Εκείνος με την σειρά του έδωσε τα κλειδιά για την ποδοσφαιρική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ στον Φρανκ Άρνεσεν ένα τεχνικό διευθυντή με πλούσιο βιογραφικό και εμπειρία από το μανάτζεμεντ ενός συλλόγου του βεληνεκούς της Premier League. Πρώτο μέλημα του Άρνεσεν ήταν να βρει τον κατάλληλο προπονητή για να ξεκινήσει την αγωνιστική ανάσταση του ΠΑΟΚ και το βρήκε στο πρόσωπο του Ιγκόρ Τούντορ ένα προπονητή που δεν είχε καμιά τρελή προπονητική επιτυχία εκτός της Χάιτουγκ έχοντας ωστόσο την αντίληψη που έψαχνε ο Δανός.

Το πρώτο δείγμα σοβαρότητας του ΠΑΟΚ ήταν ο σαφής καθορισμός στόχων σύμφωνα με το μπάτζετ και τις δυνατότητες της ομάδας. Μεγάλος στόχος και πρώτο στοίχημα των Τούντορ, Άρνεσεν ήταν η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ κάτι που θα βοηθούσε πολύ οικονομικά την ομάδα και θα έφερνε μια πρώτη ηρεμία στην Τούμπα. Τα κατάφερε και μάλιστα αξιοποιώντας κατά κύριο λόγο την περσινή ομάδα με κάποιους παίκτες από τις ακαδημίες φτάνοντας με εμφατικό τρόπο στους ομίλους μοιράζοντας τέσσερα και πέντε γκολ. Επόμενος στόχος ήταν η κάλυψη των κενών στο ρόστερ με ποιοτικούς παίκτες σε προσιτή τιμή για να μην ξεφύγει η ομάδα από τον οικονομικό της προϋπολογισμό και φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ ψάρεψε δύο τρία καλά λαβράκια που βοηθούν ουσιαστικά την ομάδα ενώ έφτιαξε τον κόσμο της ομάδας με την έλευση του Μπερμπάτοφ κλείνοντας εμφατικά τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Επίσης ένα σημαντικό δείγμα σοβαρότητας είναι η πλήρης στήριξη του Άρνεσεν στον Τούντορ και η συμφωνία των δύο ανδρών στις δημόσιες τοποθετήσεις τους. Προπονητής και διευθυντής γνωρίζουν πολύ καλά τις δυνατότητες του ΠΑΟΚ, τα κενά στο ρόστερ της ομάδας, πότε η ομάδα έπαιξε ή δεν έπαιξε σαν ΠΑΟΚ και το εκφράζουν δημοσίως. Αυτό δείχνει όχι μόνο την σοβαρότητα που έχει η ομάδα από την φετινή σεζόν αλλά και την αρμονική συνεργασία των δύο ακρογωνιαίων λίθων αυτού του καινούριου πρότζεκτ. Ξέρουν ότι αν δεν συνεννοούνται και δεν συνεργάζονται σωστά η ομάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει και να φτάσει στους στόχους της.

Επόμενα μεγάλα στοιχήματα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να περάσει από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ( που περνάει σε μεγάλο βαθμό από την Ρωσία και το Κρασνοντάρ) και να καλύψει τα κενά του υπάρχοντος ρόστερ. Άλλωστε ήδη ο Δανός διευθυντής έχει αρχίσει να επεξεργάζεται μια λίστα με 3-4 παίκτες που θα χρειαστούν για τον β΄ γύρο ενώ φημολογείται πως δουλεύει σε μια περίπτωση τύπου Μπερμπάτοφ για να φτιάξει ακόμα περισσότερο τον κόσμο. Άλλωστε και ο Τούντορ παραδέχεται ότι η ομάδα έχει κενά στην ενδεκάδα της και χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση τον Γενάρη. Τέλος ο Τούντορ στηρίζει τον Άρνεσεν αποδεχόμενος το γεγονός πω η μεταγραφική ενίσχυση θα έρθει προς το τέλος των μεταγραφών διότι ο Δανός δεν βιάζεται και θέλει να εξαντλεί τον χρόνο που έχει προκειμένου να βρει ότι καλύτερο για την ομάδα του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων