Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Επίθεση Άκη στον συνήγορο Ζήγρα: Είσαι πρακτοράκι και γελοίος

Για τις 18 Νοεμβρίου διεκόπη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» με βασικό κατηγορούμενο του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο, οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία ήταν σύντομη και κατά τη διάρκειά της σημειώθηκε ένταση μεταξύ του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Στέλιου Γκαρίπη συνηγόρου του Νίκου Ζήγρα.

Ειδικότερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού και συγκεκριμένα ο Λ. Κοτσαλής υπέβαλαν στο δικαστήριο ένσταση σύμφωνα με την οποία έχει παραγραφεί – δυνάμει του άρθρου 86 παρ. 3 β του Συντάγματος – το αδίκημα για τον Άκη Τσοχατζόπουλου και έχει παύσει η ποινική δίωξη μόνο ως προς το πρόσωπό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν η ένσταση γίνει τελικώς δεκτή από το δικαστήριο – η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε πάντως την απόρριψή της – τότε θα πάψει η ποινική δίωξη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και η δίκη θα συνεχιστεί μόνο για τους υπολοίπους κατηγορούμενους.

«Ή θα παρανομήσετε, ή θα αφήσετε τον Τσοχατζόπουλο να φύγει ελεύθερο» είπε στο δικαστήριο ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού Ι. Παγορόπουλος κλείνοντας την αγόρευσή του.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα. «Τι να κάνει να φύγει; να κάτσει εδώ να δικαστεί… να λάμψει η αλήθεια» είπε ο κ. Γκαρίπης.

Τότε, παρενέβη ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Γκαρίπη «πρακτοράκι» και «γελοίο».

Στην αγόρευσή του πάντως ο συνήγορος του Ν. Ζήγρα, τόνισε μεταξύ άλλων πως το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος οδηγεί στην ατιμωρησία των υπουργών. Κάλεσε δε το δικαστήριο να μην κάνει δεκτή τη σχετική ένταση που υπέβαλλε η υπεράσπιση του πρώην υπουργού λόγω αντισυνταγματικότητας.

Το δικαστήριο θα αποφανθεί επί της ένστασης στην ερχόμενη συνεδρίασή του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων