Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Επίθεση Ερντογάν σε Moody’s: Μας υποβαθμίζετε ενώ η Ελλάδα βυθίζεται;

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι τόσο οργισμένος για την υποβάθμιση της οικονομίας της Τουρκίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s , που εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση.

«Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας yeniakit.

Ο οίκος Moody’s υποβάθμισε περαιτέρω την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας, επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση των οικονομικών και πολιτικών θεσμών της, καθώς και τον αυξημένο κίνδυνο από το διευρυμένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

Η πιστοληπτική αξιολόγηση της γειτονικής χώρας υποβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα στο Ba2.

HTML tutorial

«Η κυβέρνηση φαίνεται ότι συνεχίζει να είναι επικεντρωμένη στα βραχυπρόθεσμα μέτρα, σε βάρος της αποτελεσματικής νομισματικής πολιτικής και της θεμελιώδους οικονομικής μεταρρύθμισης», ανέφερε ο οίκος.

Ο Ερντογάν αναρωτήθηκε επίσης με ποιο κριτήριο η Moody’s αναβάθμισε πρόσφατα την ελληνική οικονομία.

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει σε δημοσιεύματα ότι «Η έκθεση της Moody’s γράφτηκε στο σπίτι του Φετουλάχ Γκιουλέν».

Χαρακτηριστική η ανάρτηση αρθρογράφου στην «Daily Sabah» με τίτλο «Η αγάπη της Moody’s για τον Φετουλάχ Γκιουλέν». Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η έκθεση συντάχθηκε στο γραφείο του Γκιουλέν και ότι «ο στόχος της έκθεσης δεν είναι να απεικονίσει την τουρκική οικονομία αλλά να παραποιήσει τα στοιχεία».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων