Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Tο Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Σινά

Tο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε αργά χθες το βράδυ, μέσω του πρακτορείου Ειδήσεων Amaq, που ελέγχουν οι τζιχαντιστες, την ευθύνη για την επίθεση σε φυλάκιο δυνάμεων ασφαλείας κοντά στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο νότιο Σινά.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί, και τραυματίστηκαν άλλα τέσσερα άτομα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου. Η επίθεση έγινε μια εβδομάδα μετά από δύο αιματηρές επιθέσεις σε εκκλησίες που κόστισαν τη ζωή σε 45 άτομα.

Το σημείο ελέγχου, όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση βρίσκεται αρκετές εκατοντάδες μέτρα από την είσοδο του μοναστηριού, που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χριστιανικούς τόπους λατρείας, παγκοσμίως.

Σημειώνεται πως σε δέκα ημέρες είναι η προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο. Οι μοναχοί του Ελληνορθόδοξου μοναστηρίου της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και όλοι οι προσκυνητές, είναι ασφαλείς.

Η ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο είναι σε συνεχή επαφή με τον αρχιεπίσκοπο Δαμιανό και τους μοναχούς καθώς και με την αιγυπτιακή αστυνομία και παρακολουθεί από κοντά τη κατάσταση.

Σύμφωνα με την τηλεόραση της Αιγύπτου, η επίθεση σημειώθηκε στις 8 περίπου το βράδυ της Τρίτης (9 ώρα Ελλάδος), με απολογισμό δύο αστυνομικούς νεκρούς και τραυματίες μεταξύ των ανδρών του φυλακίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων