Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Τραυματίες είναι οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μετά το πρωτοφανές σκηνικό της επίθεσης με βιτριόλι, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως επτά μητροπολίτες νοσηλεύονται στο Λαϊκό, οι 4 θα παραμείνουν στο Λαϊκό και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ. Οι άλλοι δύο μητροπολίτες, προσέθεσε, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γεννηματάς».

«Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κανενός, ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα. Είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε μήνυμά της στο Twitter η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό.

«Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Μακαριώτατο, ο οποίος με ενημέρωσε για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και εύχομαι ταχεία ανάρρωση των θυμάτων. Επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη έκανε ιερέας, ο οποίος είχε καθαιρεθεί και το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την ποινή της καθαίρεσης».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιερέας ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Από την επίθεση τραυματίες είναι ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη και οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων