Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για την τηλεκπαίδευση και τις εικόνες από το χωριό Πεύκη

Ανάρτηση στο facebook με την οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση για το «φιάσκο» όπως το χαρακτηρίζει, της «πολυδιαφημισμένης τηλεκπαίδευσης»,  έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός στη δημοσίυεσή του συνδέει το θέμα της τηλεκπαίδευσης με μια φωτογραφία και σύνδεσμο ρεπορτάζ ενημερωτικής ιστοσελίδας κατά το οποίο πέντε παιδιά στην αυλή καφενείου σε χωριού του Δήμου Πύργου μοιράζονται δυο κινητά για να παρακολουθήσουν τηλεκπαίδευση, ένα θέμα το οποίο συζητήθηκε πολύ στα social media το πρωί της Πέμπτης 19/11.

Πρόκειται για το χωριό Πεύκη, στο οποίο οι μαθητές αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση από το καφενείο και μέσω δύο κινητών τηλεφώνων, αφού δεν υπήρχε ίντερνετ αλλού, όπως και λαπτοπ ή ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο κ. Τσίπρας είπε: «Η εικόνα αυτή δυστυχώς δεν είναι από κάποια τριτοκοσμική χώρα. Είναι από την Ελλάδα της κυβέρνησης των “αρίστων”. Πέντε μικροί μαθητές μέσα στο κρύο μπροστά σε δύο κινητά να προσπαθούν μάταια να παρακολουθήσουν μάθημα», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προσθέτοντας ότι «η κατάντια αυτή είναι κατάντια του κ. Μητσοτάκη και της κ. Κεραμέως. Είναι όμως, δυστυχώς, ταυτόχρονα και κατάντια της χώρας».

Στη συνέχεια τους κατηγορεί ότι «εδώ και έξι μήνες ήξεραν ότι θα έρθει δεύτερο κύμα» όμως «αντί να προετοιμαστούν, αυτοθαυμάζονταν. Αντί να μειώσουν τους μαθητές στις τάξεις, τους αύξησαν. Αντί να να φροντίσουν να προμηθευτούν όλοι οι μαθητές φορητούς υπολογιστές, τους έστειλαν παγούρια και μάσκες-τραπεζομάντηλα. Αντί να ενισχύσουν τη δημόσια διαδικτυακή πλατφόρμα, έκαναν ύποπτες συμβάσεις με ένα μόνο πάροχο που αποδεικνύεται ανεπαρκής». Σημειώνει ότι «για ακόμη μία φορά η πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση μετατρέπεται σε φιάσκο, αφήνοντας μαθητές να περιμένουν μάταια με τις ώρες μπροστά στην οθόνη και πολλούς γονείς να έχουν χάσει μαζί με μία ημέρα από τη δουλειά τους και την υπομονή τους».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «ακόμα και αν λειτουργούσε άψογα, για χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα, δεν έχουν τα μέσα για να αντεπεξέλθουν ταυτόχρονα σε τηλεκπαίδευση των παιδιών τους και τηλεργασία, θα ήταν δώρον άδωρον». Προσθέτει ως προς αυτό ότι «μία τετραμελής οικογένεια χρειάζεται τουλάχιστον δύο με τρεις υπολογιστές» και θέτει το ερώτημα αν έχει σκεφθεί κανείς στην κυβέρνηση πόσα νοικοκυριά μπορούν να διαθέσουν αυτά τα χρήματα. «Μάλλον όχι. Γιατί;», συνεχίζει ο κ. Τσίπρας, για να σχολιάσει καταληκτικά: «Απλά γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Πάλι καλά που κάτι άρχισαν τελευταία να καταλαβαίνουν, ότι υπάρχουν πολίτες εξαρτημένοι από το μισθό τους…».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων