Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Επίθεση Ξανθού σε Κικίλια για το lockdown: Τραγική αμετροέπεια σε στιγμές κρίσης

Με σφοδρό τρόπο απάντησε ο Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός, στις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Β. Κικίλια στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε το επερχόμενο lockdown, δηλώνοντας ότι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων αφορά σε lockdown διάρκειας 30 ημερών, παρέπεμψε όμως για τις τελικές αποφάσεις στις αυριανές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Ο κ. Ξανθός ανέφερε στη δήλωσή του ότι «η αμετροέπεια σε στιγμές κρίσης είναι τραγική. Και εκθέτει. Την ώρα της αναγγελίας του lockdown και της κατάρρευσης του κυβερνητικού success story, δεν μπορεί ο κ. Κικίλιας να λέει ανερυθρίαστα ότι όσα έκανε η κυβέρνηση σε λίγους μήνες στο Σύστημα Υγείας δεν έγιναν επί 46 χρόνια, από τη μεταπολίτευση και μετά!

Αν είναι έτσι τότε γιατί οι αντοχές του ΕΣΥ εξαντλήθηκαν από την αρχή του δεύτερου επιδημικού κύματος; Κοροϊδία λοιπόν η «θωράκιση», ο «διπλασιασμός των ΜΕΘ», οι «χιλιάδες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού»;

Ποιος λέει την αλήθεια, ο Υπουργός ή άνθρωποι της «πρώτης γραμμής» και η σκληρή πραγματικότητα των νοσοκομείων; Η κοινωνία αυτή την ώρα απαιτεί ειλικρίνεια, σχέδιο και κυρίως ασφάλεια για την υγεία, την εργασία και το εισόδημα των ανθρώπων. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι φανερό δεν μπορεί να τα εγγυηθεί.»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων