Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Επιθεωρητές της ΕΕ πέρασαν όπλα από ελέγχους χειραποσκευών στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης!

Σοβαρές ελλείψεις ασφαλείας καταγράφηκαν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο της Γερμανία και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Σε κρυφούς ελέγχους που έγιναν, Ευρωπαίοι επιθεωρητές κατάφεραν να περάσουν σε κάθε δεύτερο έλεγχο χειραποσκευών, όπλα και επικίνδυνα αντικείμενα, σύμφωνα με μυστική έκθεση που αποκαλύπτει στο κυριακάτικο φύλο της η εφημερίδα Bild.

Κατά την έκθεση, αιτία των ελλείψεων είναι το κακά εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας που δεν ήταν σε θέση να διαβάσει τις εικόνες από τη ηλεκτρονική σάρωση των αποσκευών. Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε στην εφημερίδα ότι λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη οι καταγγελίες .

“Αυτή τη στιγμή”, πρόσθεσε, “εκπαιδεύονται 2500 εργαζόμενοι για να εξαλειφθούν οι ελλείψεις ασφαλείας”, ενώ εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας επιβεβαίωσε τη λήψη άμεσων μέτρων για τη βελτίωση της ασφάλειας των επιβατών.

Σε αεροδρόμιο εκτός Σένγκεν;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπής δεν θέλησε να σχολιάσει επιμέρους σημεία της έκθεσης, επιβεβαίωσε όμως ότι κάνει συχνούς ελέγχους ασφαλείας σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Σε ερώτηση του γερμανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου η εταιρεία ελέγχου ασφάλειας του αεροδρομίου FRA παραδέχθηκε ότι όπως και στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, έλεγχοι γίνονται και σε άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια για την βελτίωση των στάνταρντ ασφαλείας

Σε περίπτωση που τα εντατικότερα μέτρα των γερμανικών αρχών αποβούν αναποτελεσματικά, υπάρχει ο φόβος η Κομισιόν να κηρύξει το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης σε αεροδρόμιο εκτός Σένγκεν, όπου οι επιβάτες που πετούν μέσω Φραγκφούρτης σε άλλες χώρα της ΕΕ να υποβάλλονται και πάλι σε ελέγχους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων