Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 2021

Επιχειρηματίας πουλά την εταιρεία του και μοιράζει 24 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους!

Ιδιαίτερα γενναιόδωρος με τους υπαλλήλους του αποδείχθηκε ο Τούρκος επιχειρηματίας Nevzat Aydin ο οποίος ήταν μέχρι τον Μάιο ιδιοκτήτης της εταιρείας Yemeksepeti, μιας online εταιρείας διανομής τροφίμων.

Τότε, πούλησε την εταιρεία του στην γερμανική Delivery Hero για 540 εκατομμύρια ευρώ και αποφάσισε να μοιράσει ως bonus το ποσό των 24 εκατομμυρίων ευρώ στους εργαζόμενους της εταιρείας του. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Hürriyet, κάθε εργαζόμενος θα λάβει ένα ποσό, ανάλογα με τον χρόνο που έχει εργαστεί στην επιχείρηση, το πόσο έχει συμβάλει στην επιτυχία της και το ρόλο που θα έχει μέσα στην ίδια εταιρεία στο μέλλον.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην χώρα του και υπέθεσε ότι «μάλλον θα τον μισήσουν οι άλλοι επιχειρηματίες». Ο ίδιος θα παραμείνει στην εταιρεία στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου.

«Ορισμένοι εργαζόμενοι έκλαιγαν και άλλοι φώναζαν όταν έμαθαν για την καλή τους τύχη. Συνήθως κερδίζουν 3.000 – 5.000 τουρκικές λίρες τον μήνα. Τώρα θα μπορούν να αγοράσουν σπίτι και αυτοκίνητο, μακάρι να μπορούσαμε να τους δώσουμε περισσότερα», δήλωσε ο Τούρκος επιχειρηματίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων