Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Επόμενο μήλον της έριδος η …Millennium

Η Millennium είναι το επόμενο…μήλον της έριδος, για τις συστημικές τράπεζες. Οι συζητήσεις με τους υποψήφιους μνηστήρες έχουν ανάψει και μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες το πολύ, θα έχουν βγάλει οι Πορτογάλοι της μητρικής της Μillennium, της BCP, την ετυμηγορία για το ποια τράπεζα είναι η κατάλληλη και η επιθυμητή για να απορροφήσει την ελληνική θυγατρική της.
Οι δύο βασικοί μνηστήρες είναι δύο: Η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς.

Και τα δύο πιστωτικά ιδρύματα έχουν προσεγγίσει την διοίκηση της BCP και έχουν διαπραγματευτεί σκληρά. Ο κερδισμένος από τις διαδικασίες που ολοκληρώνονται οσονούπω, θα έχει μία τράπεζα πλήρως επανακεφαλαιοποιημένη, κατά τα πρότυπα της Εμπορικής Τράπεζας. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει φροντίσει και έχει διασφαλίσει μέχρι σήμερα, η έξοδος των ξένων από την ελληνική τραπεζική αγορά, να γίνει συντεταγμένα.

Για το ποια τράπεζα από τις δύο (Αlpha και Πειραιώς) θα προκριθεί από τις διαδικασίες, «ξενόγλωσσες» πηγές ανέφεραν ότι η μία θα πάρει το ΤΤ και η άλλη θα πάρει την Millennium…

Όσο αφορά την Εθνική Τράπεζα, δε φαίνεται να έχει πλησιάσει καμία τράπεζα για εξαγορά, αφού μετά τη συγχώνευσή της με την Eurobank, ο Όμιλος ΕΤΕ, θα έχει μερίδιο αγοράς 40,2% στις καταθέσεις και 41,4% στο ενεργητικό.

Κύκλοι από το υπουργείο οικονομικών εκτιμούν ότι ήδη η Εθνική τράπεζα θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έχει προνομιακή θέση στην ελληνική αγορά και λένε ότι είναι δύσκολο να «χτυπήσει» κάποια άλλη τράπεζα που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά και να λάβει έγκριση από την ευρωπαϊκή αρχή του ανταγωνισμού.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων