Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Ερχεται η πιο οικονομική Porsche Taycan!

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CAR, ο υπεύθυνος του τμήματος R&D της γερμανικής εταιρείας, Michael Steiner ανέφερε πως θα υπάρξει μία νέα έκδοση της Taycan, η οποία θα διαθέτει μικρότερη σε ενεργειακή απόδοση μπαταρία, με την ισχύ να μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Επίσης, τόνισε πως η συγκεκριμένη Taycan θα είναι και η φθηνότερη εκ των υπολοίπων εκδόσεων του μοντέλου, ενώ προορίζεται σε όσους δεν νιώθουν την ανάγκη να οδηγούν ένα μοντέλο με τετρακίνητα χαρακτηριστικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά στοιχεία ή το κόστος κτήσης της συγκεκριμένης Taycan δεν αναφέρθησαν, ενώ εικάζουμε ότι το λανσάρισμά της θα ξεκινήσει μέσα στο 2021, αρχής γενομένης από την αγορά της Κίνας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τοποθετηθεί εμπορικά κάτω από την Taycan 4S, η οποία διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 530 PS, μπαταρία 79,2 kWh και «έξυπνη» τετρακίνηση.

Για αυτούς που επιθυμούν μεγαλύτερη αυτονομία από τα 405 km που προσφέρει σε πλήρη φόρτιση η συγκεκριμένη μπαταρία, η Porsche προσφέρει το πακέτο «Performance Battery Plus» που περιλαμβάνει αυξημένης απόδοσης μπαταρία (93,4 kWh), ισχύ 571 PS και αυτονομία 462 km. Και στις δύο περιπτώσεις, οι επιδόσεις δεν αλλάζουν, με το «0-100 km/h» να επιτυγχάνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 250 km/h.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων