Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Έρευνα δίνει την απάντηση: Γι΄ αυτό οι γυναίκες κάνουν περισσότερο στοματικό σεξ στους άντρες, παρά το αντίστροφο

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα παρατηρείται ένα μεγάλο χάσμα ανάμεσα στο πόσο συχνά κάνουν στοματικό έρωτα οι γυναίκες στους άνδρες και στο κατά πόσον οι ίδιοι ανταποδίδουν.

Η έρευνα από το University of Toronto -που εστίασε κυρίως στο ετεροφυλόφιλο σεξ- με τον ευφάνταστο τίτλο “Was It Good For You Too?” μελέτησε τις διαφορές στα δύο φύλα όσον αφορά στις πρακτικές του στοματικού έρωτα και στο βαθμό απόλαυσης ανάμεσα σε φοιτητές πανεπιστημίων του Καναδά.

Όπως προέκυψε, οι άνδρες ήταν πολύ πιο πιθανό να απολαύσουν στοματικό έρωτα από τις γυναίκες χωρίς όμως απαραιτήτως να κάνουν το ίδιο με τη σειρά τους.

Ειδικότερα, το 63% των ανδρών δήλωσαν πως τους έκαναν στοματικό έρωτα στην τελευταία τους ερωτική συνεύρεση, συγκριτικά με ένα 44% γυναικών που ανέφεραν αντίστοιχα την ίδια εμπειρία. Σε ποσοστό 59% οι γυναίκες είπαν πως το κάνουν στους σεξουαλικούς συντρόφους τους, με το ποσοστό των ανδρών εδώ να κυμαίνεται λίγο χαμηλότερα στο 52%.

Το πιο αξιοσημείωτο εύρημα όμως ήταν πως στην πραγματικότητα οι άντρες φέρονται να απολαμβάνουν το να κάνουν στοματικό έρωτα στις συντρόφους τους πολύ περισσότερο από όσο οι γυναίκες. Το 52% των ανδρών χαρακτήρισαν μάλιστα “απολαυστική” την αιδοιολειξία, σε αντίθεση με ένα αντίστοιχο 28% των γυναικών.

Είναι θέμα… υγιεινής!

Γιατί λοιπόν, εφόσον δηλώνουν να το απολαμβάνουν τόσο, τελικά οι γυναίκες είναι εκείνες που επιδίδονται στο “σπορ” σε μεγαλύτερο βαθμό; Αν και πολλοί θα το απέδιδαν σε “εγωισμό” από πλευράς των ανδρών, τελικά φαίνεται να οφείλεται περισσότερο στις ίδιες τις γυναίκες και στο πόσο άνετα νιώθουν όταν τους κάνουν στοματικό έρωτα. Οι συγγραφείς της μελέτης υποστηρίζουν πως μια αιτία ίσως είναι πως οι γυναίκες έχουν άγχος για την υγιεινή τους στα γεννητικά τους όργανα.

“Οι γυναίκες δήλωσαν πως δεν ένιωθαν άνετα να τους κάνουν στοματικό έρωτα οι σύντροφοί τους αν δεν είχαν βγει μόλις από το ντους ή το μπάνιο, εξαιτίας συναισθημάτων ανασφάλειας για το πώς μυρίζουν. Αυτό με τη σειρά του τις αποσπούσε από το να εστιάσουν στην προσωπική τους ευχαρίστηση και τις άγχωνε πάρα πολύ όταν τους το έκαναν οι άντρες” αναφέρει η μελέτη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων