Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Έρευνα έδειξε πόσος χρόνος χρειάζεται για να ερωτευτείς κάποιον

Πολλοί ίσως αναρωτιούνται πόσος χρόνος χρειάζεται ώστε να ερωτευτεί κανείς κάποιον άλλο. Μία έρευνα έρχεται να απαντήσει σε αυτό.

Σύμφωνα με μια έρευνα του Syracuse University, που δημοσιεύτηκε στη Journal of Sexual Medicine, χρειάζεται μόλις 1/5 του δευτερολέπτου αφού κοιτάξεις κάποιον, για να αρχίσουν να εκκρίνονται στον οργανισμό σου ουσίες όπως οι οξυτοκίνη, ντοπαμίνη, αδρεναλίνη και βασοπρεσίνη, ουσίες που σε κάνουν να νιώσεις «ερωτευμένη».

Μάλιστα, το αρχικό συναίσθημα που προκαλείται από ένα τέτοιο γεγονός, είναι τόσο δυνατό, που είναι παρόμοιο με την επίδραση της ναρκωτικής ουσίας της κοκαΐνης!

Πρώτα καρδιά, ή πρώτα μυαλό;

Η καθηγήτρια Stephanie Ortigue, που ήταν επικεφαλής της έρευνας, ανέφερε σχετικά: «Αυτή είναι μια πραγματικά πολύ δύσκολη ερώτηση. Νομίζω πως θα έλεγα το μυαλό, αλλά σχετίζεται και η καρδιά, γιατί η περίπλοκη έννοια της αγάπης, προκύπτει από διεργασίες που συνδέουν άμεσα την καρδιά και το μυαλό. Για παράδειγμα, η ενεργοποίηση ορισμένων περιοχών του εγκεφάλου, μπορεί να διεγείρει την καρδιά, να δημιουργήσει ‘πεταλούδες στο στομάχι’. Καποια συμπτώματα που νομίζουμε πως είναι εκδηλώσεις της καρδιάς, μπορεί να προέρχονται από τον εγκέφαλο».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων