Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΡΕΥΝΑ: Το ποσοστό των Ευρωπαίων μοιράζεται… κατά λάθος εμπιστευτικές πληροφορίες

Μια πανευρωπαϊκή έρευνα της γνωστής εταιρείας antivirus, Kaspersky Lab, αποκαλύπτει ότι οι Ευρωπαίοι είναι ιδιαίτερα… απρόσεχτοι σε ό,τι έχει να κάνει με τις ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με την έρευνα το 27% των Ευρωπαίων μοιράζεται εμπιστευτικά δεδομένα κατά λάθος, ενώ το 13% αποκαλύπτει με τη θέλησή του προσωπικές πληροφορίες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, η έρευνα αποδεικνύει ότι πολλοί άνθρωποι κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό από την ανταλλαγή δεδομένων μέσω των online καναλιών επικοινωνίας. Σε αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνονται προσωπικές φωτογραφίες (για το 43% των Ευρωπαίων), στοιχεία επικοινωνίας (40%), φωτογραφίες άλλων προσώπων (34%), ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες (29%) και πληροφορίες σχετικές με την εργασία (18%). Επίσης, το 16% των Ευρωπαίων έχει μοιραστεί ένα προσωπικό μυστικό, ενώ το 8% έχει μοιραστεί ευαίσθητα οικονομικά στοιχεία.

Ωστόσο, το ένα τρίτο των Ευρωπαίων ερωτηθέντων ανησυχεί ότι αυτή η δραστηριότητα θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις του ή να φέρει σε δύσκολη θέση ή να προσβάλει κάποιον. Επιπλέον, ένας στους έξι Ευρωπαίους φοβάται ότι θα μπορούσε να βλάψει την καριέρα του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων