Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Ερευνητές στο Μπέρκλεϊ «χάκαραν» τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Δεν είναι ότι δεν το περιμέναμε. Απλά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Ωστόσο, είναι γεγονός και στο μέλλον εκτός από τα δεδομένα σας δεν θα είναι ασφαλείς ούτε οι σκέψεις σας! Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια κατάφεραν να χακάρουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο και να ανακαλύψουν τι σκέφτεται ο άνθρωπος… ενώ το σκέφτεται!

Όπως αναφέρει το theTOC.gr, οι φοιτητές και οι καθηγητές τους, πειραματίστηκαν με ανθρώπους τους οποίους έβαλαν να διαβάσουν εφημερίδα αρχικά φωναχτά και μετά από μέσα τους και συνέχεια κατέγραψαν τα ηλεκτρικά κύματα στον εγκέφαλο κατά τη διεργασία.

Όταν διαβάζουμε εφημερίδα, μία μικρή φωνή στον εγκέφαλό μας αναπαράγει αυτά που διαβάζουμε «φωναχτά» είπε ο επικεφαλής καθηγητής της έρευνας. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αποκρυπτογραφήσουμε αυτή την ηλεκτρική πληροφορία και να την μεταφράσουμε σε λέξεις.

Φυσικά, όπως σε κάθε τρομακτική ανακάλυψη, τα θετικά που μπορεί να προσφέρει προτάσσονται, όπως το να δοθεί η ικανότητα «ομιλίας» σε ανθρώπους που την έχουν χάσει ή το να μπορούμε να ελέγχουμε μηχανήματα με τη σκέψη μας.

Ωστόσο, η εξέλιξη παραμένει τρομακτική και έστω και αν το σύστημα δεν είναι ακόμα έτοιμο για εμπορική διάθεση, λειτουργεί κανονικά στο εργαστήριο και οι πρώτες εμπορικές του εφαρμογές συζητιούνται εκτός πανεπιστημίου…

Η πρώτη; το να μπορούν οι εταιρίες να προσαρμόζουν τις διαφημίσεις σύμφωνα με τα όσα σκέφτεται ο ανθρώπινος νους ενώ ένας πελάτης βρίσκεται μέσα σε ένα κατάστημα!

Τρομακτικό;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων