Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Έρευνα GPO: Προβάδισμα 9,2% της ΝΔ – Αναγνώριση στο έργο Μηταράκη στο μεταναστευτικό

Ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σε ακόμη μια δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία καθώς η απόσταση από την αξιωματική αντιπολίτευση φτάνει τις 9,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO για το powergame.gr, η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση ειδικά μετά και από την διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας είναι έντονη καθώς την ίδια ώρα συνεχίζεται η πανδημία αλλά και το κύμα ακρίβειας.

Είναι εμφανές ωστόσο πως παρά τα παραπάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καρπώνεται τα όποια οφέλη παραμένοντας δεύτερος με μεγάλη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία αδυνατώντας να εκφράσει ελκυστικό αντίλογο και να πείσει πως έχει μία διαφορετική πρόταση διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν ως εξής:

Στον πίνακα της δημοφιλίας των Υπουργών της Κυβέρνησης δεν παρατηρούνται μεγάλες διαφοροποιήσεις με εξαίρεση τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής κ. Στυλιανίδη, για τον οποίο οι αρνητικές γνώμες αυξάνονται κατά 21,3% και πηγαίνουν από το 42,3% του Δεκεμβρίου στο 63,6% σήμερα.

Σημειώνεται ωστόσο πως στην δεκάδα των δημοφιλέστερων υπουργών βρίσκεται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης με 37,2% θετικές γνώμες έναντι 52%. Η συγκεκριμένη θέση αποτελεί αναγνώριση για το έργο που έχει γίνει στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο και τον έλεγχο στον οποίο έχει περιέλθει το μεταναστευτικό τα τελευταία 2,5 χρόνια, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση είχε φτάσει σε απελπιστικά επίπεδα με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο υπουργείο να είναι «καυτή πατάτα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων