Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Έρευνα: Tο lockdown έκανε τα ζευγάρια περισσότερο τολμηρά στο σεξ

Μια νέα έρευνα από το Lovehoney διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια εκμεταλλεύτηκαν τη διαμονή στο σπίτι για να έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή. Πάνω από 1.200 άτομα συμμετείχαν στην διαδικτυακή έρευνα και το 52% δήλωσε ότι έχουν γίνει πιο σεξουαλικά τολμηροί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Και σαφώς το απολαμβάνουν – το 76% σκοπεύει να διατηρήσει αυτή την κατάσταση στον ερωτικό τομέα και μετά το lockdown.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα το 43% των ερωτηθέντων – τόσο τα ζευγάρια όσο και οι singles- χρησιμοποιούν sex toys πιο συχνά, από ό,τι παλαιότερα. Όμως δεν ισχύει το ίδιο στους νέους, αφού η σεξουαλική τους ζωή έχει βιώσει τη μεγαλύτερη αναστάτωση – όσοι είναι ηλικίας 18-34 ετών ανέφεραν πτώση της σεξουαλικής δραστηριότητας κατά 14%, κυρίως επειδή είναι λιγότερο πιθανό να βρεθούν στο ίδιο σπίτι. Όμως όπως αναφέραμε και παραπάνω, η ηλικιακή ομάδα άνω των 35 ετών σημείωσε αύξηση 4%.

Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία είναι αγχωτική και πολλοί έπρεπε να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της συναισθηματικής πίεσης. Παρόλα αυτά πολλά ζευγάρια χρησιμοποιούν το σεξ ως έναν τρόπο για να νιώσουν πιο χαρούμενοι και ξέγνοιαστοι κατά τη διάρκεια του lockdown.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων