Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Ερντογάν: «Ούτε βήμα πίσω» στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αφρίν

Η Τουρκία δεν θα κάνει βήμα πίσω στην επιχείρηση που πραγματοποιεί κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής “Μονάδες Προστασίας του Λαού” (YPG) στην Αφρίν στη βόρεια Συρία, διαβεβαίωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως η επιχείρηση διεξάγεται “σε συμφωνία” με τη Μόσχα.

«Το θέμα της Αφρίν θα ρυθμιστεί, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω όσον αφορά την Αφρίν. Μιλήσαμε με τους Ρώσους φίλους μας, έχουμε μια συμφωνία», επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην Άγκυρα.

«Η επιχείρηση στην Αφρίν δεν διεξάγεται κατά των Κούρδων αδελφών μας. Είναι μια επιχείρηση για να πολεμήσουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «η επιχείρηση θα τελειώσει μόλις επιτευχθούν οι στόχοι».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επέκρινε παράλληλα τις ΗΠΑ, λέγοντας:

Η Αμερική μας λέει ‘η διάρκεια (της επιχείρησης) πρέπει να είναι περιορισμένη, δεν θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλη (…) Πως τολμάτε να μας το λέτε αυτό; Θα φύγουμε όταν θα έχει τελειώσει η δουλειά, δεν έχουμε πρόθεση να μείνουμε.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται την ώρα που πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, εκφράζουν ανησυχία όσον αφορά το άνοιγμα ενός νέου μετώπου στη σύγκρουση στη Συρία.

Η Τουρκία σφυροκοπά τη συριακή πόλη Αφρίν

Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε το Σάββατο ευρεία επιχείρηση στην περιοχή της Αφρίν, στη βόρεια Συρία, πολλαπλασιάζοντας τα αεροπορικά του πλήγματα και τους βομβαρδισμούς του πυροβολικού εναντίον θέσεων της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων