Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Ερντογάν: Δεν αξίζουν στην Ευρώπη οι πολιτικές Μακρόν

Νέα επίθεση στη Γαλλία και τον πρόεδρο της Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.
«Στην Ευρώπη δεν αξίζουν αυτές οι βάρβαρες, προκλητικές και εγμάτες μίσος πολιτικές του Μακρόν και όσων έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτόν» είπε αρχικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Με αφορμή, δε, το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo με τον ίδιο, ο Ερντογάν είπε ότι «ούτε καν θα το δω» χαρακτηρίζοντας «σιχαμερά» τα σκίτσα του.

«Είναι θέμα τιμής για εμάς να σταθούμε απέναντι στις επιθέσεις κατά του Προφήτη» συμπλήρωσε ο Τούρκος προεδρος κάνοντας λόγο για «μια περίοδο στην οποία η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ, τους Μουσουλμάνους και η έλλειψη σεβασμού στον Προφήτη εξαπλώνεται σαν τον καρκίνο ανάμεσα στους ηγέτες της Ευρώπης».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τετάρτη Τούρκοι εισαγγελείς άσκησαν δίωξη κατά του γαλλικού σατιρικού περιοδικού μετά το πρωτοσέλιδό του.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας στην οποια αναφερόταν ότι Τουρκία θα λάβει «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα κατά του Charlie Hebdo.

Η Ευρώπη, πάντως, συσπειρώνεται πια ενάντια στον Ερντογάν, γεγονός που φυσικά ενισχύει σημαντικά και τις ελληνικές θέσεις.

Η Γαλλία έχει ήδη αρχίσει να δηλώνει πως θα απαιτήσει από την ΕΕ σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής να απαντήσει καταλλήλως στην Τουρκία και η Ελλάδα, αλλά και η Κύπρος, ασφαλώς βλέπουν πως έστω και (παράπλευρα) μπορούν επιτέλους να δικαιωθούν και να επωφεληθούν.

Ως συνήθως βέβαια η ΕΕ χρειάζεται το χρόνο της και για την ώρα επιμένει στο χρονοδιάγραμμα του Δεκεμβρίου για την “αξιολόγηση” της Τουρκίας, ωστόσο, τα δεδομένα αυτά μπορεί να αλλάξουν εφόσον συνεχιστεί η ακραία ρητορική του Ερντογάν έναντι της Γαλλίας.

Πηγή: Reporter.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων