Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Ερντογάν: Η Τουρκία θα δώσει στην Ελλάδα «την απάντηση που της αξίζει»

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στην Ελλάδα και στην Ελληνοκυπριακή διοίκηση –οι οποίες δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους στις πλατφόρμες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ- την απάντηση που τους αξίζει.

Τα παραπάνω δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Erdogan, σε ομιλία του στα μέλη του κόμματός του, ΑΚΡ, καθώς δεσμεύθηκε να δώσει στην ελληνική πλευρά “την απάντηση που της αξίζει”.

Στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι “το πλοίο μας Ορούτς Ρέις έχει επιστρέψει στη Μεσόγειο. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απαραίτητη απάντηση στην Ελλάδα και στην ελληνοκυπριακή διοίκηση οι οποίες δεν κράτησαν τις υποσχέσεις τους στη διάρκεια των συνομιλιών”.

Νέα στοιχεία για το κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα στις 17 Οκτωβρίου
Ο Τούρκος πρόσθεσε ακόμη ότι θα ανακοινώνει νέα στοιχεία σχετικά με το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακάλυψε η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα, όταν θα επισκεφθεί το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ που βρίσκεται στην περιοχή το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο, ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε ότι η Τουρκία ανακάλυψε κοίτασμα φυσικού αερίου συνολικού όγκου 320 δισ. κυβικών μέτρων (11,3 τρισ. κυβικών ποδών).

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ πρέπει να επιστραφεί στο Αζερμπαϊτζάν
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ακόμη πως η Ομάδα του Μινσκ χρονοτριβεί στην αντιμετώπιση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και επανέλαβε πως η περιοχή αυτή θα πρέπει να επιστραφεί στο Αζερμπαϊτζάν.

Στην ίδια ομιλία του, ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης πως η Τουρκία δεν έχει στείλει Σύρους μαχητές στο Αζερμπαϊτζάν. Πρόσθεσε πάντως πως η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως τους Αζέρους συμμάχους της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων