Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Ερντογάν: Νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας με πρόσχημα το προσφυγικό

Προκλητικός ενάντια στην Ελλάδα, εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη απο την τραγική κατάσταση της τουρκικής οικονομίας.

Σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σήμερα (8/12) ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα βυθίζει φουσκωτά των προσφύγων στο Αιγαίο.

«Η Μεσόγειος έχει γίνει νεκροταφείο λόγω της στάσης της Δύσης» ανέφερε χαρακτηριστικά, σε μια πολύ σκληρή κριτική εναντίον των Δυτικών χωρών.

Αντί να απαντήσει στις εκκλήσεις της ελληνικής πλευράς για να μπει ένα τέλος στο δίκτυο των διακινητών που εκμεταλλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες με την ανοχή της Τουρκίας, ο Ερντογάν, κατηγόρησε τη Δύση.

Το προσφυγικό είπε, αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα «παγκόσμιας απανθρωπιάς».

«Τεράστιο νεκροταφείο» η Μεσόγειος

«Πολλές χώρες απλώς παρακολουθούν τη Μεσόγειο να μετατρέπεται σε ένα τεράστιο νεκροταφείο. Δεν δείχνουν καμία αντίδραση όταν η Ελλάδα βυθίζει βάρκες προσφύγων στο Αιγαίο.

Δεν ακούσαμε και δεν ακούμε ούτε μια επικριτική δήλωση για αυτές τις τραγωδίες που βλέπουμε καθημερινά στις τηλεοπτικές οθόνες, ακόμη και από εκείνους που μιλούν με τη γλώσσα των κυρώσεων, ακόμη και για ζητήματα που έχει δίκιο η χώρα μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων