Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Ερντογάν σε 45 ημέρες θα είναι έτοιμα 2 νοσοκομεία κατά του Covid-19

Δυο νοσοκομεία, με χωρητικότητα 1.000 κλινών, θα κατασκευαστούν στην Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία, για την αντιμετώπιση ασθενών με κορωνοϊό, δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την AFP.   Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία έχει κινητοποιήσει όλα τα μέσα για την καταπολέμηση της πανδημίας, η οποία μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 649 θανάτους.

Ανακοινώνοντας τα νοσοκομεία, δήλωσε πως θα ολοκληρωθούν εντός 45 ημερών και θα τα παραδώσει στο λαό. Ένα από τα νοσοκομεία πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή όπου βρίσκεται το πρώην διεθνές αεροδρόμιο της πόλης από την ευρωπαϊκή πλευρά και το άλλο νοσοκομείο στο Sancaktepe στην ασιατική πλευρά του Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε: «Με τα μέτρα που έχουμε λάβει και τα πρόσθετα μέτρα που λαμβάνουμε, θα ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία μαζί με την Ευρώπη και τον κόσμο».

Μιλώντας από την προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη, ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι απαγορεύεται στο εξής η πώληση μασκών. Έχουμε αρκετό απόθεμα από μάσκες ώστε να διανεμηθούν δωρεάν σε όλους τους πολίτες μέχρι να λήξει η πανδημία. Ως κράτος, είμαστε αποφασισμένοι να παρέχουμε δωρεάν μάσκες σε όλους τους πολίτες μας», είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η πώληση μασκών απαγορεύεται και θα διατίθενται είτε από το κράτος είτε από τα φαρμακεία δωρεάν. «Οι νομαρχίες μας άρχισαν να διανέμουν δωρεάν μάσκες μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος e-devlet» είπε.   Σχετικά με τη φροντίδα των πολιτών άνω των 65, που υποχρεωτικά μένουν στο σπίτι, είπε ότι το κράτος έχει καλύψει τις βασικές ανάγκες 1.321.000 πολιτών άνω των 65 ή χρόνια ασθενών. Η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες θα συνεχιστεί μέσω διαδικτύου και τηλεόρασης, είπε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων