Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Eρντογάν: Θα εγκρίνω την επαναφορά της θανατικής ποινής αν την ψηφίσει το κοινοβούλιο

Έτοιμος να εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής, αν αυτή ψηφιστεί από το κοινοβούλιο δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί στην Τουρκία από το 2002, όμως η Άγκυρα εμφανίζεται πρόθυμη να την επαναφέρει παρά τις διαμαρτυρίες από ευρωπαϊκές χώρες.

«Αδελφοί μου, γνωρίζετε πόσο ευαίσθητος είμαι στο θέμα της επιβολής της θανατικής ποινής. Μόλις αυτό υπερψηφιστεί από το κοινοβούλιο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση εγώ να μην την εγκρίνω, θα την εγκρίνω. Αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώσουν ίσο τίμημα για αυτό το μακελειό» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.   Ο Ερντογάν έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια της κηδείας

μιας γυναίκας και του γιου της ηλικίας 11 μηνών στη Σαρκίσλα, στην επαρχία της Σεβάστειας στην κεντρική Τουρκία. Η μητέρα και το παιδί σκοτώθηκαν σε μια βομβιστική επίθεση, που οι τουρκικές αρχές αποδίδουν στους Κούρδους αντάρτες.

«Θεού Θέλοντος, δεν απέχουμε πολύ» από το να προχωρήσουμε στα απαραίτητα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων