Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Ερντογάν: Το μέλλον μας βρίσκεται εντός της Ευρώπης

Το “ευρωπαϊκό κοστούμι” του φόρεσε ο Ταγίπ Ερντογάν. Την ώρα που ανάβει η συζήτηση για την επιβολή κυρώσεων κατά της Άγκυρας, ο Τούρκος πρόεδρος σε μια κίνηση αναδίπλωσης επιχείρησε ένα άνοιγμα προς την ΕΕ.

Σύμφωνα με την dailysabah.com, σε ομιλία του προς μέλη του AKP, ανέφερε ότι “τον εαυτό μας δεν τον βλέπουμε κάπου αλλού, αλλά μέσα στην Ευρώπη, το μέλλον μας το σχεδιάζουμε να το χτίσουμε μαζί με την Ευρώπη”. Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως “από την Ε.Ε περιμένουμε να τηρήσει τους λόγους της. Προσδοκία μας από την Ευρώπη είναι να μην ασκεί πολιτική διακρίσεων και να μην εμπλακεί στην εχθρότητα εναντίον της χώρας μας”- μια αποκοπή του λόγου του, που ενισχύει το επιχείρημα ότι το “βλεφάρισμα” προς την Ευρώπη είναι απότοκο της ενίσχυσης της τάσης εντός των κόλπων της ΕΕ περί επιβολής κυρώσεων προς την Τουρκία, λόγω της αυξανόμενης επιθετικότητάς της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πιστός στην τακτική “μια στο καρφί και μια στο πέταλο”, ο πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε τις θέσεις ότι “στην ανατολική Μεσόγειο επιχείρησαν να μας φυλακίσουν στις ακτές μας. Με τις συμφωνίες που κάναμε αλλά και τις γεωτρήσεις που ξεκινήσαμε , οδηγήσαμε σε αποτυχία κι αυτή τους την προσπάθεια”. Βέβαια κατά την τακτική του “ανατολίτικου παζαριού”, συμπλήρωσε ότι “με κανέναν οργανισμό και με καμία χώρα δεν υπάρχει ζήτημα που να μην μπορούμε να μην επιλύσουμε τα προβλήματα μας με την πολιτική, τη διπλωματία και με τον διάλογο”, αφήνοντας ανοικτή την πόρτα του διαλόγου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων