Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Έρωτας στην εποχή του κορωνοϊού: Ζευγάρι ηλικιωμένων δίνει ραντεβού στα κλειστά σύνορα Δανίας-Γερμανίας

Η Ίνγκα ζει στη Δανία, ο Κάρστεν στη Γερμανία. Αυτό το ζευγάρι ηλικιωμένων όμως δεν επέτρεψε στον κορωνοϊό να τους χαλάσει τα ραντεβού. Και συναντιούνται με τα κλειστά σύνορα να τους χωρίζουν.

Η 85χρονη Ίνγκα Ράσμουσεν και ο 89χρονος Κάρστεν Τούτσεν έγιναν διάσημοι για αυτά τα ασυνήθιστα ραντεβού τους όταν τους έβγαλε μια φωτογραφία δήμαρχος της περιοχής, που περνούσε από το σημείο με το ποδήλατό του.   Κάθε ημέρα συναντιούνται στο συνοριακό πέρασμα Άβεντοφτ ανάμεσα στη Δανία και τη Γερμανία. Τα σύνορα έχουν κλείσει, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Αυτό όμως δεν τους σταμάτησε.

Οι δύο ηλικιωμένοι κάθονται στα σύνορα, ο καθένας στην πλευρά της χώρας του, συζητούν, πίνουν κάτι και γευματίζουν. Η Ίνγκα φτάνει εκεί οδικώς από την πόλη Gallehus στη Δανία. Ο Κάρστεν πηγαίνει με το ποδήλατο του, από την πόλη Suderlugum όπου ζει. Καμιά φορά παίρνει μαζί του και ένα μπουκάλι σναπς, αλλά η Ίνγκα προτιμά τον καφέ. «Εξάλλου, πρέπει να οδηγήσω και ένα αυτοκίνητο», εξήγησε στην εφημερίδα Der Nordschleswiger.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από δύο χρόνια και το τελευταίο έτος περνούν σχεδόν κάθε ημέρα μαζί. Έστω και λίγο διαφορετικά τώρα τελευταία. «Είναι λυπηρό, αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε», είπε η Ίνγκα στη DW, ενώ με τον Κάρστεν κάνουν σχέδια για το μέλλον. Όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια, θέλουν να ταξιδέψουν ξανά μαζί, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν.

 

Με πληροφορίες από DW, BBC

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων