Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Ερωτικό tip: Ο ενδεδειγμένος τρόπος για να τελειώσεις τον καβγά με το άλλο σου μισό

Εκείνη τη στιγμή το μόνο που δεν επιθυμείς είναι να αγκαλιάσεις το ταίρι σου και να του δώσεις ένα φιλί. Θέλεις να απλώσεις τα χέρια σου για να χαστουκίσεις όχι για να τον βάλεις να ακουμπήσει το κεφάλι του στο μέρος της καρδιάς σου

Όμως πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα PLOS One αποκαλύπτει και υποστηρίζει κάτι σημαντικό. Το μυστικό για μία υγιή σχέση, αυτό «το κάτι» που μπορεί να εξομαλύνει τα πράγματα και να τονώσει τη σχέση μας, μετά από έναν μεγάλο καβγά, είναι η αγκαλιά. Έτσι θα τελειώσει «με υγεία» και χαρά, χωρίς απωθημένα και προβλήματα η ένταση της στιγμής.

Ερευνητές μίλησαν με 404 ενήλικες -επί 14 συνεχόμενες νύχτες- σχετικώς με τις διαφωνίες και τις εντάσεις στην ερωτική τους ζωή. Ρώτησαν για τις κοινωνικές δραστηριότητες, λεπτομέρειες για τους συντρόφους τους, για τη σωματική επαφή και τις αγκαλιές που μοιράζονται επί καθημερινής βάσης με στόχο να αξιολογήσουν τη διάθεσή τους.

Αυτό που προέκυψε, το συμπέρασμα που βγήκε, είναι ότι η αγκαλιά αυξάνει την θετική διάθεση. Μειώνει τις κακές σκέψεις και τα άσχημα συναισθήματα. Ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή κοινωνικής τάξης όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι «μια αγκαλιά» σώζει. Κάνει την καρδιά να φτερουγίζει ενώ το μυαλό ξεχνάει τα «κακά « και δίνει σημασία σε αυτά που κάνουν τη σχέση τους μοναδική.

Αυτό σημαίνει ότι το άγγιγμα και το χάδι, η ζεστασιά που προκύπτει από την επαφή είναι η πρώτη ύλη για μία υγιή σχέση. Η οικειότητα της αγκαλιάς εξομαλύνει τις εντάσεις και κάνει καλό στην αγάπη.

Οι αγκαλιές μπορεί να είναι μια απλή αλλά αποτελεσματική μέθοδος που δρα υποστηρικτικά τόσο στην ψυχολογία των ανδρών όσο και των γυναικών, όπως λένε οι ειδικοί που τονίζουν την αξία της σε σχέση με τις κακές στιγμές που προκύπτουν και οδηγούν το ζευγάρι σε φασαρία.

Άλλωστε μετά από κάθε φασαρία είτε θα εκτονωθείς με αγκαλιές, φιλιά και παθιασμένο sex ή θα παραμείνεις με την κακή διάθεση. Μίζερος και έτοιμος να απορρίψεις το ταίρι σου λίγο πριν το πρόβλημα γιγαντωθεί και ο χωρισμός σου χτυπήσει την πόρτα.

Άρα έχει στο νου σου ότι κάθε φορά που μαλώνεις και τα πράγματα ξεφεύγουν είναι καλό να ανοίξεις την αγκαλιά σου. Αφού εκτονωθείς βρίζοντας και φωνάζοντας, σπάζοντας κάποια πιάτα και ποτήρια, άσε το ταίρι σου να τρέξει να κρυφτεί κάτω από τις φτερούγες της αγάπης.

Αν θέλεις αγάπη και έρωτα και όχι έναν πόλεμο μέχρι τέλους

Πηγή: asist.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων