Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Ερώτηση του βουλευτή Θεοχάρη στους Υπουργούς Ναυτιλίας & Εσωτερικών

Διευκρινήσεις για το κόστος της ναύλωσης των πλοίων που μεταφέρουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από τα νησιά στο λιμάνι Πειραιά, ζήτησε με ερώτησή του και αίτηση κατάθεσης εγγράφων ο Βουλευτής Β’ Αθηνών Χάρης Θεοχάρης.

Συγκεκριμένα και μετά την εντολή του αρμόδιου υπουργείου να μειωθούν οι ροές των μεταναστών και προσφύγων στον Πειραιά, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το λιμάνι, τα πλοία είτε μένουν ακινητοποιημένα είτε ταξιδεύουν με λιγότερους επιβάτες από τη δυναμικότητά τους. Έτσι, το κόστος ανά δρομολόγιο αυξάνεται σημαντικά, δεδομένου ότι οι εταιρείες συνεχίζουν να πληρώνονται βάσει των υπογεγραμμένων συμβάσεων, αλλά δεν εκτελούν τα δρομολόγια κατόπιν εντολής του υπουργείου. Την ίδια στιγμή, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αρχίζουν να συσσωρεύονται πάλι στα νησιά του Αιγαίου, στην έναρξη μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

Για τους ανωτέρω λόγους ο κ. Θεοχάρης ζητάει από τον Yπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να προσκομίσει στοιχεία για τα δρομολόγια που έχουν γίνει από την αρχή του χρόνου, τα άτομα που μεταφέρθηκαν και το κόστος μεταφοράς ανά δρομολόγιο και ανά επιβάτη. Επιπλέον ζητάει τις συμβάσεις ναύλωσης/ μίσθωσης των πλοίων και στοιχεία για τις πλοιοκτήτριες εταιρείες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων